top of page

Mars’ta Spagetti Bulundu !

Güncelleme tarihi: 10 Oca 2023

Mars’ta Spagetti Bulundu

12 Temmuz’da Nasa’nın paylaştığı görüntülerde, Mars’ta görev alan Perseverance aracı garip bir objenin fotoğrafını çekti. Bulunan bu obje, birbirine dolanmış bir ipe ya da bir şeyin parçasıymış izlenimini veriyor. Nasa’da haftanın fotoğrafı seçilen bu görselde birbirine dolanmış duran şey bir deniz yaratığını da andırmıyor değil.


Nasa Mars'ta Spagetti Buldu!

Bu görüntü, Mars’ta görev alan Perseverance aracı, Mars’ta gezinirken ya da araç robotik kolunu kullanırken aracın zarar görmesini önlemek amacıyla ön tarafına yerleştirilmiş tehlike önleyici kameralarının birinden geliyor.

Durumun en mantıklı açıklamasıysa Perseverence aracının Mars’a inişi sırasında iniş ekipmanlarından çevreye saçılmış parçalarından kaynaklı olması. 2021 Şubat’ında Mars’a inişi gerçekleşen araç, inişi sırasında Dünya’dan kontrol edilmesi rötarlı olacağından kendisini otomatik sensörleri yardımıyla inişi gerçekleştirdi. Bu sırada da çevreye dağılmış olan parçalar zaman zaman Perseverance’ın karşısına çıkıyor.



Haziran ayında Perseverance, kayaların arasına sıkışmış termal bir battaniye fotoğrafı göndermişti. Bu termal battaniyenin de kendi inişi sırasında çevreye saçılan iniş materyallerinden biri olduğu sanılıyor.


Nasa, Mars'ta Spagetti Buldu!

* cnet.com'un Mars ile ilgili yazısından çeviridir.

33 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page